Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag.
Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat ik er gek op ben en ten tweede hoef je door het gebruik van verse kruiden bijna geen zout te gebruiken. De verse kruiden en ook de specerijen geven zo veel smaak, dat je het zout niet mist.
Als je net zoals ik gek op aubergines bent, dan heb ik nog zo’n heerlijk vegetarisch gerecht met aubergines, namelijk deze Vegetarische ovenschotel met aubergines. Probeer die ook eens.
Aubergine curry met zilvervliesrijst. Heerlijke zelfgemaakt curry met aubergines, rode paprika, knoflook, gember, peper en kokosmelk/pindasaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 aubergine
- arachideolie
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 3 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 1/2 rode peper
- 1/2 bosje koriander
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 2 el pindakaas
Erbij
- 200 gr zilvervliesrijst
- 1 handvol pinda's
Instructies
- Snijd de aubergine in stukken. Schil de uien en snijd deze in kleine stukjes, spoel de paprika af, verwijder de pitjes en snijd in dunne repen. Schil de knoflook en gember en rasp deze. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd de steeltjes fijn.
- Bak in een wok in een scheut olie de aubergineblokjes tot ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en leg ze even apart.
- Bak in dezelfde wok in wat olie de ui, knoflook, gember en rode peper op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn. Voeg dan de koriandersteeltjes en kruiden toe en bak nog even mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en meng alles, lepel dan de pindakaas erbij en roer dit er doorheen. Als alles goed gemengd is doe je de aubergineblokjes er weer bij en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
- Serveer de curry met de rijst en garneer met de korianderblaadjes en pinda's.
2 reacties
wat een lekkere recept! ga het zeker doen (thnx)
Hoi, wat leuk om te lezen. Probeer het recept maar eens, het erg lekker.