Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het Italiaanse woord voor aubergine en rollatini is natuurlijk rolletje of opgerold. Heerlijke groentenrolletjes, gevuld met kaas, spinazie en tomatensaus. Jammie!

 

Rollatini

 

Deze klassieker ook wel genoemd rolatini of rolletini, wordt dus gemaakt van aubergines. Je snijdt de aubergines in dunne plakken, grill of bak deze eerst zodat ze lekker zacht worden en makkelijk op te rollen zijn. Je maakt een lekkere vulling c.q. saus van tomatensaus, diverse soorten kaas zoals ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en daar doorheen spinazie. Een heerlijke vegetarische ovenschotel waar je het vlees niet zult missen. En door de kaas en de eieren in dit gerecht, bevat het voldoende eiwitten.

 

Aubergines

 

Deze groente wordt toch wel een beetje ondergewaardeerd in Nederland. En dat is jammer, je kunt er namelijk zoveel lekkere gerechten mee maken. Wist je dat de aubergines uit de Nederlandse kassen komen? Daarom is het eten van aubergines duurzaam, omdat deze groente niet ver hoeft te reizen voordat ze op ons bord liggen. De Nederlandse aubergines is vanaf de lente tot en met oktober verkrijgbaar.

 

De aubergines zijn een gezonde groente omdat ze veel zo veel vezels, vitamines en mineralen bevatten. Daarnaast weinig calorieën en ze zijn koolhydraat-, gluten- en vetvrij. Heerlijk als vleesvervanger, door er bijvoorbeeld een burger van te maken. Supersnel te bereiden en veelzijdig, je kunt aubergine in de oven bereiden, grillen, bakken, frituren of er een heerlijke salade of dip zoals de Baba ganoush van maken. Ik heb heel veel aubergine recepten op de site staan, zoek ze maar eens op onder Ingrediënt: aubergine.

 

Tips:

Ik heb een pakje van 390 gram basis pastasaus* gebruikt in dit recept.
Snijd de aubergines met een lang scherp mes in plakken of gebruik een mandoline hiervoor.
Maak extra veel, dan kan je wat overgebleven is invriezen voor een volgende keer.

 

 

Recept Aubergine rolletjes in tomatensaus: