Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.

 

Aubergines

 

Eet jij wel eens aubergines, of weet je niet wat je ermee kan doen? De aubergine wordt niet veel zo gegeten in ons land en dat is jammer, want het is een veelzijdige groente.
De paarse vruchtgroente behoort tot de nachtschadegroenten net zoals de aardappel, paprika, tomaat en Spaanse peper. Vooral in de Middellandse Zee landen wordt deze groente veel gebruikt in de keuken.

 

Aubergines hebben weinig smaak van zichzelf, waardoor je deze groente op heel veel verschillende manieren kunt bereiden. Omdat het vruchtvlees alles opzuigt als een spons, is het lekker om smaakmakers eraan toevoegen. Het is op deze manier een ideale vleesvervanger.

 

Als je de aubergines in de lengte in plakken snijdt, lijken ze ook een beetje op schnitzels.
De krokante korst op deze aubergine schnitzels maak je van Panko (Japans paneermeel), Parmezaanse kaas en specerijen zoals za’atar en gerookte paprikapoeder of chilipoeder.

 

Parelcouscous

 

Ik ben gek op parelcouscous, die mini bolletjes pasta waar je zoveel mee kunt doen. Je hoeft het maar heel kort te koken, na ongeveer 10 minuten is het al gaar. Ik kook meestal twee of drie keer zoveel parelcouscous. Als je dit na het koken met koud water afspoelt, kan je het in porties in de vriezer bewaren. Dan hoef je het niet te koken als je eens snel een lekker gerecht met parelcouscous wilt maken.
Je vindt het in de grotere supermarkten of Turkse winkels.

 

Omdat ik er zo gek op ben op parelcouscous, kan je diverse recepten hiermee vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille of Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten.

 

Tips:

 

Je kunt er een vegan gerecht van maken door de Parmezaanse kaas en ei te vervangen door plantaardige vervangers hiervoor.

Serveer er eventueel nog een groene salade bij aangemaakt met een beetje olijfolie en citroensap.

Houd je niet van koriander, vervang het dan door peterselie.

 

 

Recept Aubergine schnitzel met parelcouscous: