Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën.
Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt voor deze spiesjes, omdat dit vlees lekker sappig en mals blijft tijdens het grillen. Als jij liever de magere kipfilets wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook.
De ananas in de marinade geeft niet alleen een lekkere fruitige smaak maar zorgt er ook voor dat het vlees super zacht wordt. Er zitten bepaalde enzymen in ananas die de proteïne in het vlees veranderen waardoor het malser wordt.

 

Verder heb ik voor de marinade producten van Lee Kum Kee gebruikt zoals hun premium oestersaus, de sojasaus en de heerlijk pittige chili garlic sauce. De gemberhoning is van Melvita. Je kunt ook gewoon honing en wat geraspte gember gebruiken.

 

Barbecue

 

Je kunt deze spiesjes combineren met ander soort vlees, vis of vegetarische gerechten op de barbecue. Of je maakt er een Asian style barbecue van met bijvoorbeeld zelfgemaakte Saté met pindasaus, Aziatische steaksalade en/of Aziatische hamburger. Serveer er dan rijst, noedels en zoetzuur zoals Atjar bij.

 

 

Recept Aziatische barbecue kippendij spiesjes: