In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer is het een Aziatische hamburger speciaal geworden. Ik heb tijdens een foodevent van Lee Kum Kee heerlijke Aziatische sauzen ontvangen. Hiermee ben ik aan het experimenteren, wil zoveel mogelijk recepten ermee maken.

 

Normaal gebruik ik altijd rundergehakt voor hamburgers, maar in Azië wordt veel varkensgehakt gebruikt. Ik heb daarom deze keer voor gehakt half-om-half gekozen. Dit betekent dat je de burgers niet rood of rosé kunt laten, maar echt moet doorbakken vanwege het varkensvlees.

 

De burgers heb ik aangemaakt met de Chili Garlic Sauce. Een lekkere pittige saus gemaakt van gezouten chilipepers en knoflook. Behalve de lente-ui heeft de burger dan niet meer nodig om lekker op smaak te zijn.
Tijdens het bakken van de burgers heb ik een scheutje light Soy Sauce (sojasaus) gebruikt om de pan mee af te blussen. Hierdoor krijgen de burgers nog meer smaak en krijgen ze een mooie donkere glans aan de buitenkant.
En als saus heb ik de Roasted Sesame Dressing gebruikt, een heerlijke dressing met een rijke smaak van de geroosterde sesamzaadjes. Een perfecte combi bij deze burger.

 

Zoetzuur*

 

Het is lekker om zoetzuur op of bij de burgers te serveren. En natuurlijk maak je dat zelf.
Hier vind je het recept voor Komkommer in zoetzuur of van zelfgemaakte Atjar.

 

 

Recept Aziatische hamburger speciaal: