Hollandse Nieuwe met Oosterse smaken, kan dat? Ja dat kan! En het is nog eens heel erg lekker en een leuke manier om de haring anders te serveren. Deze Aziatische haring tartaar met kroepoek is een leuk voorgerechtje tijdens een speciaal etentje.

 

Ik heb in deze tartaar de chili garlic sauce van Lee Kum Kee gebruikt. Deze saus mocht ik ontvangen bij een event van dit merk. Samen met nog veel meer sauzen van ze. En daarmee ben ik nu aan het experimenteren. Dit is een pittige saus, dus wees er voorzichtig mee. Probeer anders eerst een klein beetje van de saus door de tartaar en voeg – als jij het nog wat pittiger wilt – nog wat saus erbij.
Mocht je deze saus niet kunnen vinden of willen kopen, gebruik dan wat sambal en een teentje knoflook hiervoor in de plaats.

 

Je kunt de uitjes die bij de haring verkocht worden gewoon gebruiken in de tartaar, of je vervangt dit door lenteui. Ook lekker. De limoenrasp geeft een frisse touch aan het gerecht en de komkommer geeft een lekkere crunch eraan.
Ik heb ooit deze mooie rode sesamzaadjes gekocht in een toko, maar je kunt ook de ‘gewone’ of zwarte sesamzaadjes gebruiken.
De kroepoekjes zijn er heel erg lekker bij, koop wel de naturel want het gerecht heeft al smaak genoeg.

 

Lee Kum Kee sauzen

 

Ik ben fan van deze sauzen, je kunt ze o.a. kopen in de AH of Jumbo en natuurlijk ook in de toko’s. Met deze sauzen heb ik ook deze heerlijke Mini roti met Oosters jackfruit gemaakt. Ook zo’n bijzonder fusion gerechtje.

 

 

Recept Aziatische haring tartaar met kroepoek: