Ik mocht een pakje Valerie Knakwortels uit Almere ontvangen. Nou ik was natuurlijk super benieuwd hoe dit zou smaken en ik kan je verklappen dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je geen ‘echte’ hotdog eet. De smaak van de wortel is lekker en daarnaast heb ik er nog een Aziatische twist aan gegeven. Het is dus een Aziatische hotdog van knakwortel geworden.

 

Knakwortel

 

In plaats van een hotdog te serveren met een knakworst kan je deze ook maken met knakwortel. Een vegetarische vervanger van de hotdog. De knakwortel is gemaakt van bospeentjes welke gemarineerd zijn in gerookte specerijen. Dan wordt ze vacuüm gegaard tot ze zacht zijn, maar nog wel een lekkere knakbite hebben. Het is een 100% vegan product geschikt voor veganisten en vegetariërs.

 

Behalve lekker als hotdog is deze knakwortel natuurlijk in heel veel gerechten te gebruiken, zoals bijvoorbeeld op een stamppotje, een vegetarisch worstenbroodje of saucijzenbroodje, in een quiche, salade of soep. Overal waar je een worstje voor gebruiken zou, kan je dit heel goed vervangen door de knakwortel.

 

Broodje

 

Je kunt hotdog broodjes kopen voor dit recept, maar je kunt natuurlijk ook andere langwerpige broodjes zoals zachte puntjes of harde pistoletjes gebruiken.

 

Aziatische smaken

 

Door de ingelegde zoetzure rammenas, de furikake en de saus geef je deze hotdog een Aziatische smaak mee. De zoetzure rammenas heb ik zelfgemaakt, hoe je dat kunt doen lees je hier*. Het is heel simpel te maken, maar als je daar geen zin in hebt, kan je het vervangen door zoetzuur uit de supermarkt zoals Atjar of de pittige Kimchi.

 

Furikake** is een Aziatisch kruidenmengsel bestaande uit gedroogd zeewier, vis, groenten, wasabi, sesamzaadjes en zout. Het wordt gebruikt als smaakmaker op sushi, poke- of buddha bowl, ramen of rijst. Als je het niet vinden kunt in de supermarkt, vervang het dan door sesamzaadjes.

 

 

Recept Aziatische hotdog van knakwortel: