Deze keer een receptenswap met kookpraat.nl. Pannenkoeken met maar 2 ingrediënten heet het recept van Anique Grine vd Put. Ik noem het Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen. Ik vond dit een interessant gerecht en dacht dat moet ik eens proberen. En dat is het leuke van deze receptenswap, je maakt weer eens een heel ander gerecht.

Het is een dun beslagje, daarom had ik er voor de zekerheid een schep Whey (vanille) proteïne bij gedaan. Niet dat dit veel hielp, het bleef dun. Daardoor liep het beslag een beetje uit in de pan en zijn het hele dunne pannenkoekjes geworden. Maak daarom kleine pannenkoekjes van dit beslag, twee eetlepels per pannenkoekje is genoeg. De kleine pannenkoekjes zijn dan ook makkelijker om te draaien. Aan de gaatje aan de bovenkant van het beslag, kan je zien dat het tijd is om ze om te draaien en de andere kant goudbruin te bakken.

Misschien moet ik de volgende keer wat grotere of meer bananen proberen, of kleinere eieren of eentje minder gebruiken? Want ik ga ze zeker nog een keer proberen.
De pannenkoekjes zijn heerlijk geworden, lekker zoet en je proeft de banaan goed. Ze zijn zo zoet dat er eigenlijk geen poedersuiker o.i.d. bij hoeft.
Deze banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen zijn lekker als ontbijt, tussendoortje of na het sporten. Ze zijn heerlijk licht en luchtig.

 

Ik ben met Anique in contact gekomen omdat zij een oproep deed op Facebook voor Valentijnsrecepten. Omdat ik jarig ben op Valentijnsdag, heb ik misschien wel meer Valentijnsrecepten dan welke blogger dan ook. En Anique was zo aardig om een recept van mij te plaatsen. Zo is het idee gekomen om samen een receptenswap te doen. Anique kookt een recept van mij en ik een van haar.

 

Hier vind je het recept van de Pannenkoeken met maar 2 ingrediënten op Kookpraat.nl