Deze banaan pindakaas cacao smoothiebowl is een heerlijke romige en goed gevulde smoothie. Ideaal om de dag mee te beginnen of als tussendoortje. Door het gebruik van een plantaardige melk is het ook nog eens vegan en lactosevrij. De meeste ingrediënten heb je misschien wel in huis, je zou dus morgenvroeg al kunnen genieten van deze smoothiebowl. Top het af met jouw favoriete producten.

 

Smoothies

 

Een smoothie in de morgen is een goed alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze Banaan pindakaas cacao smoothiebowl krijg je een kickstart van de dag. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet gebruiken. Dan is het wel heel erg koud op de maag. Deze smoothiebowl is zo lekker, je zou hem zelfs als toetje kunnen eten. Door de bananen, pindakaas, dadels en proteïnepoeder is het een vullende smoothie geworden.

 

Vroeger wisten ze al dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ken jij de gezegde: ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’? Dat geldt nog steeds. Iedereen is tegenwoordig te druk en heeft veel haast ’s morgens, waardoor het ontbijt erin schiet. En dat is niet goed, want een goed ontbijt is het halve werk. Als je niet ontbijt, krijg je halverwege de morgen een dip en ga je misschien snaaien. Dus…neem de tijd voor een goed ontbijt. Dat kan een smoothie, havermout of muffin zijn, die je eventueel de avond ervoor klaarmaakt. Dan staat ’s morgens je ontbijtje klaar en heb je geen excuus meer dat je hier geen tijd voor hebt.

 

Chocolade en pindakaas is een match in heaven, ik ben er gek op. Ben jij ook zo gek op die combinatie? Nou dan heb ik nog een paar zalige recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Pindakaas chocolade mug cake
Reese’s pindakaas fudge
Chocolade pindakaas bonbons
Chocolade havermout met pindakaas
Chocolade gepofte rijstrepen met pindakaas
Chocolade pindakaastoetje in een glaasje
Pindakaas quinoa chocoladerepen
Pindakaas chocoladereep

 

Tip:

 

In deze blog vind je nog meer lactosevrije ontbijtjes.

 

 

Recept Banaan pindakaas cacao smoothiebowl: