Ontbijt eens met banaanmuffins met dadel en chocola, je bakt ze de dag tevoren en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Mijn geliefde recept voor bananenmuffins maakt ongelooflijk zachte en smeuïge muffins. Deze bananenmuffins zijn boterachtig en gekruid met kaneel. Ze zijn heerlijk puur, met gehakte dadels of zelfs chocoladestukjes. Om te beginnen heb je grote rijpe bananen en een paar basiskeukeningrediënten nodig.
Bananenbrood is heerlijk, maar muffins zijn sneller, handiger, gemakkelijk mee te nemen en smaken net zo lekker. Smaken deze bananenmuffins naar bananenbrood? Ja, helemaal! Maar ze hebben een lichtere, zachtere en meer boterachtige textuur. Je zult ze zalig vinden.

 

Bananen

 

Ik heb altijd wel bananen in huis. En soms vergeet ik ze te eten wat betekent dat ze uiteindelijk te rijp worden. Deze overrijpe bananen zijn dan heerlijk om te gebruiken om te bakken!
Deze snelle en makkelijke bananenmuffins worden in 35 minuten gebakken, dus als je snel zin hebt in iets lekkers, dan is dit recept je redder.

 

Je kunt de bananen prakken, maar je kunt ook met de mixer de bananen pureren! Schil ze, breek ze in stukjes, doe ze in je mixer en klop tot ze puree zijn. Klop de rest van de natte ingrediënten in deze kom en klop vervolgens de droge ingrediënten erdoor. Zo makkelijk.

 

Als je nog banaanstukjes in de vriezer hebt liggen, dan kan je dat ook gebruiken. Ontdooi de bevroren bananen op kamertemperatuur. Giet overtollige vloeistof af, pureer het en gebruik het dan zoals aangegeven in het onderstaande recept. Probeer niet te veel te pureren, anders houd je bananenvloeistof over. Een paar stuks banaan in de muffin is ook lekker.

 

Tips:

 

Om bananenmuffins smeuïg te maken, zorg je ervoor dat je een goede verhouding droge tot natte ingrediënten gebruikt. Een paar extra eetlepels melk lossen het probleem op.

Je kunt ook nog noten toevoegen aan het beslag.

Dit recept voor bananenmuffins kun je heel goed invriezen. Laat ze dan volledig afkoelen, wikkel ze afzonderlijk in plasticfolie, doe ze in een hersluitbare zak en vries ze in. Om te ontdooien zet je de muffins op kamertemperatuur.

En ik heb nog meer heerlijke muffinrecepten voor jullie:

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout
Pompoencake muffins
Chocolade chai muffins
Havermuffins met noten
Ricotta, citroen en maanzaad muffins
Appelcompote muffins met kaneel
Chocolade banaan muffins

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Banaanmuffins met dadel: