Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een makkelijk te maken Kerststol c.q. bananenbrood met de smaken van december erin. Een overheerlijk bananenbrood met cranberries en spijs, pistachenoten en speculaaskruiden. Dit wil je proeven!

 

Bananenbrood

 

Bananenbrood is een mooie manier om overrijpe bananen te verwerken. En die had ik nog in de fruitmand liggen, tijd om weer eens een lekker bananenbrood te bakken. Omdat ik al verschillende recepten voor bananenbrood op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een andere worden. In plaats van een Kerststol te kopen, heb ik een Kerstig bananenbrood gemaakt. En tjonge wat is die lekker geworden zeg, waarom heb ik dit niet eerder gemaakt. Deze ga ik zeker vaker maken in december.

 

Ben jij ook zo gek op bananenbrood? Dan heb ik nog deze zalige recepten voor jou:

 

Eiwitrijk bananenbrood
Koffie bananenbrood met dadels
Kruidig bananenbrood met pompoen
Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom
Bananenbrood wafels met kaneel

 

Overrijpe bananen

 

Met die overrijpe bananen kan je nog heel veel lekkers maken zoals dit lekkere ijs, niet weggooien dus. En omdat die bananen zo rijp en daarom zo zoet zijn, hoef je natuurlijk minder suiker te gebruiken in de cake. Maar je kunt ook een suikervervanger hiervoor in de plaats gebruiken.

 

Amandelspijs*

 

Natuurlijk kan je kant-en-klare amandelspijs kopen, maar zelf maken is een fluitje van een cent en zoveel lekkerder. Daarbij kan jij zelf ook nog de smaak van amandelspijs bepalen. Ik heb er mandarijnrasp en -sap en kaneelpoeder doorheen gemengd. Dit zijn voor mij echt de smaken van december.
Het is wel makkelijk als je een keukenmachine hebt om de amandelspijs te maken.

 

Je kunt blanke amandelen of amandelmeel gebruiken zoals ik gedaan heb. En verder heb je kristalsuiker en een ei nodig. Ik heb ook nog wat amandelextract erdoor gedaan voor extra amandelsmaak.
Het lekkerst is het als je de spijs een of twee nachten in de koelkast laat liggen. Hierdoor trekken de smaken nog beter in de spijs.
Het recept voor amandelspijs vind je hier.

 

Extra nodig: handmixer, cakevorm, bakpapier

 

 

Recept Bananenbrood met cranberries en spijs: