Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken.

 

Banoffee Pie

 

Een Banoffee Pie is een van Britse oorsprong desserttaart. Het wordt gemaakt van een koekjesbasis welke gevuld wordt met slagroom, bananenplakjes en een dikke karamel. Vaak bevat het ook nog chocolade. Het woord banoffee is natuurlijk een samenvoegsel van banaan en toffee.
Die ongelooflijk lekkere klassieke Banoffee Pie is mijn inspiratie geweest voor deze superlekkere en totaal verslavende bladerdeegtaartjes. Waarschuwing vooraf: niet maken, want het is te lekker!

 

Bladerdeeg

 

Ik heb de taartjes van vierkante bladerdeegvelletjes gemaakt die je in de diepvries bij de supermarkten vindt. Laat ze even ontdooien voordat je ze gaat bakken.
Vouw ze dan in een punt (driehoek) en bak ze in de oven of airfryer. Ik heb ze deze keer in de airfryer gebakken en dat ging supersnel.

 

Bladerdeeg in airfryer

 

Als het gaat om het bereiden van bladerdeeg, is de airfryer een gamechanger. Het zorgt voor een consistente warmtecirculatie, wat keer op keer resulteert in perfect gebakken en gelijkmatig gegaarde taartjes.
Verwarm uw airfryer voor op 190°C.
Als het bladerdeeg bevroren is, zorg er dan voor dat je het ontdooit volgens de instructies op de verpakking. Het is van essentieel belang dat je het deeg hanteert als het soepel en gemakkelijk te verwerken is.

Vouw het deeg schuin dubbel zodat er een driehoek ontstaat.
Bestrijk de mand van de luchtfriteuse lichtjes met bakspray of bekleed hem met bakpapier om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Plaats het deeg in een enkele laag in de mand van de airfryer en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen zit. Bak het ongeveer 8-10 minuten of tot het deeg goudbruin wordt en opzwelt.
Haal het bladerdeeg, zodra het gaar is, voorzichtig uit de airfryer en leg het op een rooster om af te koelen. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je het verder verwerkt.

Airfryers bieden een snelle en gemakkelijke manier om bladerdeeg te bereiden, wat resulteert in heerlijk knapperige creaties. Of je nu de voorkeur geeft aan zoete of hartige vullingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus stof je airfryer af, pak wat bladerdeegvellen en laat je smaakpapillen beginnen aan een heerlijke reis vol heerlijke heerlijkheden!

 

Tips:

 

In plaats van chocodrops kan je de slagroom ook garneren met wat geraspte chocolade.

Ook zo dol op Banoffee Pie? Probeer dan ook eens deze heerlijke Banoffee pie granola, Banoffee coffee of Banoffee in een glas.

Hier vind je het recept voor zelfgemaakte karamel* oftewel Dulce de leche.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Banoffee bladerdeegtaartjes: