Bavette met Lente-ui en Komkommer

Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht.
Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk.

Bavette

Bavette is een heerlijke steak die uit de buikwand van de koe komt. Het wordt ook wel flank steak, vinkenlap of vanglap genoemd. De structuur van deze steak is wat grover, maar het heeft veel meer smaak dan een biefstukje. Als je deze steak goed bakt of grilt, je laat hem rare tot medium rare en je snijd hem met een scherp vleesmes tegen de draad van het vlees, dan heb je een super lekker en mals stukje vlees. Laat de steak wel ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Steak of biefstuk

Als je wat meer wilt leren over de verschillende soorten biefstuk, lees dan mijn blog hierover.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Bavette met Lente-ui en Komkommer:

Bavette met lente-ui en komkommer. Dit is een heerlijk gerecht met een bavette steak gemaakt. De lente-ui en komkommer wordt gegrild in de pan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch
Keuken Frans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (400 gr)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 10 lente-uien
  • 1 komkommer
  • 1 takje tijm
  • 4 el balsamico
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el kappertjes

Instructies
 

  • Haal de bavette een half uurtje voor het bakken uit de koelkast en om op kamertemperatuur te komen. Dep hem goed droog.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot dit goed heet is en bak dan de bavette aan beide kanten goudbruin. Voor medium rare bak je deze ongeveer 7-9 minuten.
  • Haal de bavette uit de pan en leg het op een bord onder een vel aluminiumfolie en laat nog even rusten voordat je de bavette aansnijdt.
  • Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 2 centimeter. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer dezelfde maat als de lente-ui.
  • Veeg de bakpan schoon met keukenpapier en zet hem op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Als de pan goed heet is bak je hierin de lente-ui en komkommer met de tijm op hoog vuur.
  • Zet na 4 minuutjes het vuur uit en blus de pan af met de balsamico azijn. Meng dan de mosterd en rietsuiker erdoor.
  • Snijd nu de bavette tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de plakken over de borden.
  • Lepel de lente-ui en komkommer met de balsamico saus op de borden.
  • Strooi de pijnboompitjes en kappertjes erover en genieten maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating