In de Foodybox zomer van Kroon op het werk zat een pak Gold&Green Pulled Oats® Naturel. Nu had ik al eens een heerlijk gerecht gemaakt met deze pulled oats en wilde het deze keer op een andere manier verwerken. Het is een lekkere en pittige BBQ Sloppy Joe van pulled oats geworden.

 

Pulled Oats

 

De pulled oats is een mooie vleesvervanger. Je kunt het gebruiken als basis voor ovenschotels, roerbakgerechten en/of salades. Mij leek het lekker om er Sloppy Joe van te maken en dat heeft heel goed uitgepakt. Manlief had niet eens in de gaten dat hij geen vlees at. De pulled oats naturel nemen goed smaken op en het heeft een fijne bite.
Het wordt gemaakt van haver en boneneiwit, waardoor het heel veel eiwitten bevat (30 gram eiwitten per 100 gram!).
Het is dus een 100% plantaardig product met lekker veel proteine, heel fijn voor mij omdat ik die heel erg nodig heb na mijn gastric sleeve operatie.

 

Je vindt de pulled oats naturel en tomaat in de vegetarische koelschappen bij Albert Heijn, Plus, Deen, Picnic. De prijs is € 2,99 (voor 175 gram).

 

En ik heb nog een heerlijk gerecht met dit product, namelijk deze Polenta met pulled oats en paddenstoelen.

 

Sloppy Joe

 

Een Sloppy Joe is een zacht (brioche) broodje gevuld met gebakken rundergehakt (of varkensgehakt) met ui en tomatensaus. Dit gerecht is begin 20e eeuw ontstaan in Amerika. Het had toen nog verschillende namen zoals Deviled hamburgers, Spaanse burgers, Creoolse burgers of broodje Spaans gehakt. Maar het broodje is nu vooral bekend als Sloppy Joe.
Het is een heerlijk broodje, maar het wordt wel een knoeiboel als je het eet. Sloppy betekent niet voor niets ‘slordig’.
En het leuke is dat je nu een heerlijke vegetarische of zelfs vegan Sloppy Joe kunt maken met deze pulled oats. Serveer het eventueel met frietjes of chips.

 

 

Recept BBQ Sloppy Joe van pulled oats: