Begin het grillseizoen met biefstuk met zwarte knoflookmayonaise en geserveerd met zoete aardappelparten. Dit gerecht zit boordevol hartige heerlijkheden.
Sommige dingen zijn gewoon ‘voorbestemd’. Zoals pindakaas en jam, hamburgers en friet, macaroni en kaas, begrijp ik wat ik bedoel? Nou, biefstuk en zwarte knoflook zijn ook zo’n match made in heaven. Er gebeurt iets magisch als je dit samen eet. Serieus, het is zo goed!

 

Klassieke Amerikaanse steakhouse gerechten worden aangevuld met een aioli die geserveerd wordt als saus voor de steaks. Doe daar geroosterde en gekruide partjes zoete aardappel bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Eenvoudig, maar oh zo bevredigend, dit gerecht zit boordevol meer voedingsvoordelen dan op het eerste gezicht lijkt.

Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise

 

Biefstuk

 

Het ideale stuk rundvlees voor dit recept is kogelbiefstuk, maar elk soort biefstuk dat voor het grillen wordt gebruikt, werkt net zo goed. Tip: Wanneer je biefstuk grilt of bakt, breng het vlees dan altijd op kamertemperatuur voordat je het gaat bereiden. En vergeet niet om het vlees altijd 10 minuten te laten rusten voordat je het gaat aansnijden. Dit garandeert keer op keer een malse, sappige en geweldige steak!

 

Zwarte knoflook

 

Met zijn unieke smaak en smeuïge textuur is zwarte knoflook een heerlijke smaakmaker.
Doordat de bollen knoflook worden gefermenteerd, krijgen ze een lekkere umami smaak, waardoor het een delicatesse is. De smaak en geur van de knoflook is nagenoeg verdwenen en is veranderd in een bijzondere smaak.
En door het fermenteren is de knoflook nog gezonder geworden dan het al was.
Ik heb de zwarte knoflookteentjes geplet met een vijzel en toen door de mayonaise gemengd.
Je vindt zwarte knoflook in de grote supermarkten en je kunt het ook online bestellen.

 

Nog meer zwarte knoflookrecepten:

 

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter
Zalmtartaar met zwarte knoflook
Hamburger met zwarte knoflook en feta
Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook
Varkenshaas met Marsala en zwarte knoflook
Zwarte knoflookboter
Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook

 

Zoete aardappelen

 

Geroosterde zoete aardappelfrietjes maken deze maaltijd compleet. De zoetheid van de zoete aardappelen past perfect bij de hartige biefstuk en zwarte knoflookmayonaise.
Je kunt ze in een hete oven bereiden, maar in de airfryer gaat ook heel goed. Het voordeel van de airfryer is dat ze sneller klaar zijn.
Ze zijn mals van binnen en knapperig van buiten, maar het beste is de smaak! Gekruid met een mix van gerookte paprika en tijm zijn ze absoluut heerlijk.

 

Tips:

 

Serveer het gerecht eventueel nog met een simpele groene salade.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise: