Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten van deze heerlijke bieten fritters met yoghurtsaus (hallo brunch, lunch en dinerbeignets) en ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden. En je hebt slechts zeven ingrediënten en 25 minuten tijd nodig!

 

Rode bieten

 

Deze knollen zijn niet alleen heel erg gezond, maar ook nog eens prachtig rood van kleur en erg lekker. Behalve rode bieten zijn er ook witte, gele en die prachtige roze/witte chioggia bietjes. Rode bieten hebben een fris zoetige, aardse smaak. Het is een veelzijdige groente die je in heel veel recepten kunt toepassen.
Rode bieten zijn het hele jaar door vers verkrijgbaar, dat komt omdat er zomer- en winterbieten zijn.
Bietjes zijn zo gezond, omdat ze heel veel vitamines, mineralen, antioxidanten en weinig calorieën bevatten.

Bieten fritters met yoghurtsaus

 

Maken

 

Dit recept begint met het raspen van de ongekookte rode bieten. Dit kan met een blokrasp of met het gebruik van het raspopzetstuk op een keukenmachine.
Ze gaan in een kom met fijngehakte lente-uien en feta voor een hartige toets, kikkererwtenmeel om te binden, en zout en peper voor de smaak. Dat is het!
Vorm het deeg tot burgertjes.
En bak ze vervolgens bruin in een hete koekenpan (het liefst een antiaanbakpan!).
Deze felrode schoonheden passen mooi bij een optionele saus gemaakt van (zuivelvrije) yoghurt, verse kruiden, peper, zout en een beetje olijfolie.

 

Ik hoop dat je dol bent op deze fritters! Ze zijn krokant van buiten, mals vanbinnen,
veelzijdig, snel en gemakkelijk te maken en zo heerlijk!
Ze zijn de perfecte manier om ervan te genieten als een voedingsrijk bijgerecht bij bijna elk hoofdgerecht! Of serveer ze als voorgerecht, maar ook lekker op een broodje.
Je kunt het ook burgers, beignets of rode bietkoekjes noemen.

 

Tips:

 

Dit recept is glutenvrij, graanvrij en je kunt het veganistisch maken door plantaardige yoghurt en feta te gebruiken.

Je hebt ongeveer 350 gram geraspte rauwe bieten nodig voor dit recept.

Je kunt het kikkererwtenmeel vervangen door rijstmeel of bloem als je niet glutenvrij hoeft te eten.

Bewaar overgebleven fritters afgedekt in de koelkast gedurende maximaal 3-4 dagen, of in de vriezer maximaal 1 maand. Opwarmen op de kookplaat op middelhoog vuur, in een oven van 175° C), of tot het heet is. Indien bevroren, een beetje ontdooien voordat u het opnieuw opwarmt.

Hier vind je nog heel veel heerlijke rode biet recepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bieten fritters met yoghurtsaus: