Ik heb voor jullie een lekker makkelijk recept voor dit warme weer. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. De blackened kip oftewel zwartgeblakerde kip wordt gekruid en op hoog vuur gegrild of gebakken. Door de kruidenmix en het hete grillen van de kip, krijg je een zwartgeblakerde kipfilet.

 

Blackened chicken

 

Manlief die 26 jaar in Amerika gewoond heeft is dol op ‘blackened’ eten. Zo heb je in Amerika blackened chicken, beef, fish en shrimp.
Als je op zoek bent naar grote en gedurfde smaken, hoef je niet verder te zoeken. Dit levert gegarandeerd de pittigheid waar je naar hunkert. Gebruik een pikant zelfgemaakt specerijenrecept om alles zwartgeblakerd te maken. Tijd om die smaakpapillen wakker te schudden!

 

Blackening seasoning, is een mengsel van chilipoeders, kruiden en specerijen. Het is pittig en pikant, een kruising tussen Cajun en Creoolse kruidenmelanges. Als je van Cajun en Creools koken houdt, zal je ook dol zijn op deze specerijenmix.
De kruiden zijn zeker “pittig”, maar niet overdreven heet, dus als je op zoek bent naar die enorme smaak zonder al te veel hitte, dan is dit de perfecte mix.

 

De term “blackened” verwijst echter niet naar het kruiden zelf, maar naar het kookproces.
Blackened is het proces van het grillen/bakken van vis, garnalen of ander voedsel dat in boter is gedoopt en gekruid en vervolgens op hoog vuur is aangebakken, meestal in een gietijzeren koekenpan. De combinatie van boter, hoog vuur en kruiden ontwikkelt een veelbetekenende donkere korst, die zwartgeblakerde voedsel zijn karakteristieke uiterlijk en smaak geeft.

 

Spaanse salade

 

Ensalada Rusa is de Spaanse naam voor een salade die in veel landen populair is. Deze bekende aardappelsalade zit vol met groenten. Er zijn zoveel variaties, geen wonder dat iedereen deze salade het perfecte zomerse bijgerecht vindt!
Vanuit Spanje sprong dit populaire tapasgerecht de oceaan over en werd populair in heel Zuid-Amerika.
Welke ingrediënten zitten er in de Spaanse salade?
In Spanje bevatten deze salade een paar essentiële ingrediënten, zoals aardappelen, boontjes, erwten en ui met een romige dressing op basis van mayonaise.
Serveer de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Het recept voor de Spaanse salade vind je hier*.

 

 

Recept Blackened kip met Spaanse salade: