Ik mocht de proteïne shakes van NuPro uitproberen. Er zaten twee verpakkingen in de Foodybox, een proteïne shake Cacao Cinnamon en een Black Currant. Met die laatste heb ik deze blauwe bessen proteïne smoothiebowl gemaakt.

 

Proteïne smoothies

 

Vanwege mijn gastric sleeve operatie moet ik ervoor zorgen dat ik voldoende eiwitten naar binnen krijg. Dat valt niet altijd mee en als ik ’s avonds dan zie dat ik te kort kom, dan maak ik een proteïne smoothie voor mezelf. Dit tikt meestal lekker aan, omdat in zo’n shake veel eiwitten zitten. Deze shake is ook ideaal om te gebruiken als ontbijt, tussendoortje of na het sporten.
De proteïne shakes van NuPro zijn binnenkort in diverse smaken verkrijgbaar bij EkoPlaza.

 

Eiwitten

 

Omdat ik maar kleine porties (6 per dag) kan eten, is het voor mij belangrijk om voldoende voedingsstoffen naar binnen te krijgen. Om goed te kunnen functioneren eet ik voeding wat bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. De eiwitten zijn de bouwstoffen voor onze spieren. Indien ik hiervan te weinig binnen krijg, neemt de spiermassa af en verzwakt mijn lichaam. Ik zou eigenlijk bij elke maaltijd op de eiwitten moeten letten, maar ja dat lukt niet altijd. Ik houd de hoeveelheid eiwitten die ik nuttig bij in een app en zodoende bepaal ik aan het eind van de dag of ik nog iets extra’s nodig heb in de vorm van een proteïne shake.

 

Met deze proteïne poeder kan je behalve shakes natuurlijk ook nog heel veel andere dingen gebruiken. Zoals bijvoorbeeld in zelfgemaakte havermout proteïnerepen of zelfgemaakt proteïne pindakaas.

 

Van de proteïne shake Cacao Cinnamon heb ik een heerlijke Tahini proteïne smoothie gemaakt. Het recept kan je hier vinden.

 

 

Recept Blauwe bessen proteïne smoothiebowl: