Van de Nupro shake Black Currant die ik mocht ontvangen om uit te proberen, heb ik een heerlijke shake gemaakt en deze blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen. Ik maak graag mijn eigen energy bars, dan weet ik wat erin zit en heb ik een lekkere snack voor onderweg.

 

Proteïne

 

Omdat ik te weinig eiwitten naar binnen krijg, na mijn gastric sleeve operatie, moet ik op deze manier wat extra eiwitjes vergaren. En dat is geen straf hoor, deze proteïnerepen zijn super lekker.
De zogenaamd gezonde repen die in de winkels verkocht worden zijn niet zo verantwoord als ze ons willen laten geloven. Als je de ingrediëntenlijst op de achterkant van de verpakking bekijkt, dan schrik je toch wel wat er allemaal in zit.
En als ze dan wel verantwoord zijn, zijn ze nog eens super duur, dus zelf maar aan de slag gegaan.

 

Ik heb er pistachenoten in gedaan, maar gebruik de nootjes die jij lekker vindt of wat je in huis hebt. Omdat de shake een ‘black currant’ smaak heeft, heb ik er blauwe rozijnen in verwerkt. Dan komt de smaak lekker terug. En voor extra smaak en bite heb ik er pure chocolade drops in verwerkt. Je kunt ook een pure chocoladereep fijnhakken hiervoor in de plaats.

 

Je kunt deze repen eventueel zoeter maken door wat honing of agavesiroop toe te voegen, proef maar of jij dit nodig vindt. En in plaats van tahini kan je ook bijvoorbeeld pindakaas gebruiken.

 

Deze reep is ook lekker voor, tijdens of na het sporten als opkikkertje. Als je ze wilt meenemen voor onderweg, verpak ze dan in een stukje bakpapier of aluminiumfolie.

 

Deze Blauwe bessen proteïne smoothiebowl heb ik ook gemaakt van de Nupro proteïne shake poeder.

 

 

Recept Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen: