Bloedsinaasappel Cheesecake

Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten. Maak het als verjaardagstaart of dessert. Je hebt hiervoor een springvorm nodig van 26 cm.
Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels ervoor gebruiken of mandarijnen, wat je maar lekker vindt of in huis hebt. Maar vanwege de mooie rode kleur heb ik voor bloedsinaasappels gekozen. Ik heb in de toppping nog plakjes bloedsinaasappel verwerkt. Als je dit ook wilt doen, heb je maar de helft van de bloedsinaasappelsap en gelatine nodig.
Voor 250 ml sap heb je ongeveer 5 tot 6 sinaasappels nodig.

De Bloedsinaasappel marmelade is zelf gemaakt. Het recept daarvan vind je hier. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere sinaasappelmarmelade kopen.

Bloedsinaasappel cheesecake. Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten.
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 5 uur 35 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr roomboter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 250 gr speculaasjes

Vulling

  • 8 gelatineblaadjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr suiker
  • 200 gr mascarpone
  • 600 gr verse roomkaas
  • 5 el sinaasappelmarmelade

Topping

  • 3 gelatineblaadjes
  • 250 ml bloedsinaasappelsap

Instructies
 

  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Smelt de boter met de kruiden in een pannetje.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
  • Meng de boter door de koekkruimel en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Maak mooi glad en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet ongeveer een half uurtje in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  • Klopt de slagroom op met de suiker, voeg de mascarpone en roomkaas toe en meng alles goed door elkaar. Lepel dan de sinaasappelmarmelade erdoor.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit, doe ze in een schaaltje met een scheutje room en verwarm dit 20 seconden in de magnetron, zodat de gelatineblaadjes smelten in de room.
  • Meng met een garde het gelatinemengsel door de room. Schep het mengsel in de springvorm, maak de bovenkant mooi glad en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Voor de topping laat je de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp ze dan goed uit, doe ze terug in het schaaltje met een scheutje bloedsinaasappelsap. Zet 15 seconden in de magnetron tot de gelatine is opgelost in het sap en meng het dan door de rest van het sap.
  • Laat iets opstijven en schenk het dan voorzichtig over de cheesecake. Zet weer terug in de koelkast om verder op te stijven.

2 reacties

  1. Heel erg lekker en fris! Echt een goed recept, niet te zoet en simpel om te maken. Heb zelf stiekem kandijkoeken (Bastogne) gebruikt voor de bodem ipv speculaasjes. Met goeie marmelade (uit de Spaanse weken van de Lidl) en rijpe bloedsinaasappels (ik had Tarocco-Ipolito) zit er zoveel extra smaak aan deze taart; en hij ziet er ook nog fantastisch uit. Heb het recept inmiddels al meermaals gedeeld =)

  2. Hoi Denise,
    Super leuk om te vernemen en leuk dat jij jouw eigen twist eraan geeft. Ben nu wel heel benieuwd naar jouw foto van de cheesecake 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating