Dit klassieke recept voor bloedsinaasappel margarita is verfrissend en perfect voor de tijd van het jaar waarin bloedsinaasappelen in het seizoen zijn. Eenvoudige margarita’s gemaakt met verse bloedsinaasappelen, limoenen, tequila en triple sec. De onderstaande hoeveelheden leveren 1 drankje op, dus vermenigvuldig indien nodig.

Bloedsinaasappel Margarita:

 

Bloedsinaasappel margarita

 

Het is absoluut het seizoen om deze prachtige bloedsinaasappelen te vieren.
Voor een klassieke margarita gebruiken we twee delen tequila op één deel triple sec of Cointreau en vers limoensap. Voor een bloedsinaasappel margarita bestaat dit recept uit een drie delen bloedsinaasappelsap, twee delen tequila, een deel triple sec en het sap van een halve limoen om het zoete sinaasappelsap in evenwicht te brengen.

 

Je kunt een hele grote kan maken voor een cocktailfeestje en deze kan je heel goed van tevoren maken. Meng hiervoor de ingrediënten een dag van tevoren en bewaar het drankje in de koelkast. Wanneer het tijd is om te nuttigen, bestrijk je eventueel de randen van elk glas met zout, doe je ijs in de glazen en schenk je de cocktail in de afzonderlijke glazen. Garneer met schijfjes bloedsinaasappel en verse kruiden zoals bijvoorbeeld rozemarijn.
Deze margarita bevat een sinaasappellikeur. Als het jou te veel alcohol (hik) bevat, maak de margarita dan alleen met de tequila.

 

Bloedsinaasappelen

 

Die mooie rode bloedsinaasappelen geven een intense citrussmaak en prachtige bloskleur aan deze geliefde cocktail. In het seizoen van december tot april is de complexe smaak over het algemeen zoeter en minder zuur dan die van een gewone sinaasappel, maar met een licht bitter randje dat doet denken aan grapefruit of cranberry’s. De meeste bloedsinaasappelen komen uit Sicilië, Spanje en Israël. Door de aanwezigheid van rijke vulkaangronden op Sicilië hebben de Siciliaanse bloedsinaasappels een diepere rode kleur en een vollere smaak. Er bestaan twee typen, de volbloed (schil en vruchtvlees rood) en de halfbloed (alleen vruchtvlees rood).
Als je geen bloedsinaasappelen kunt vinden, kun je met navelsinaasappelen ook een smakelijke margarita maken.

 

Tips:

 

Margarita’s worden vaak met een zoutrandje op het glas geserveerd. Wrijf hiervoor de rand van het glas in met een schijfje bloedsinaasappel. Druk de rand dan op een klein hoopje zeezout om de rand te zouten.
Je kunt ook een combinatie van zout en suiker gebruiken als zout jou te heftig lijkt.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bloedsinaasappel Margarita: