Bloedsinaasappel Vlierbloesem Mocktail

Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en soms wat zuurder. Bloedsinaasappels zijn lekker in cocktails of in deze bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail en ze doen het ook goed in salades.

De bekendste soorten zijn tarocco, moro en sanguinello. Het seizoen loopt van december tot en met maart.
Ik ben gek op bloedsinaasappels en als ze in het seizoen zijn, koop ik ze elke week bij de groenteboer. Deze keer had ik niet al te rode te pakken, maar de smaak was heerlijk.

Nog meer bloedsinaasappel recepten

Op de site staan meerdere recepten met bloedsinaasappels, zoals bijvoorbeeld:

  1. Bloedsinaasappel Aperol Spritz
  2. Bloedsinaasappel Negroni cocktail
  3. Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen
  4. Boerenkoolsalade met Bloedsinaasappel
  5. Bloedsinaasappel marmelade

Tip:

  • Als je een mocktail (of cocktail) maakt is het wel leuk om dit in een mooi glas serveert. Het oog wil ook wat toch?

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Bloedsinaasappel Vlierbloesem Mocktail:

Bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail. Het is de tijd van bloedsinaasappels en ik gebruik ze zoveel mogelijk. Zo ook in deze heerlijke mocktail.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 bloedsinaasappels
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • 1 blikje bitter lemon
  • ijsblokjes
  • 1 takjes rozemarijn

Instructies
 

  • Snijd 6 hele dunne plakken uit een bloedsinaasappel en pers de rest uit. Verdeel het sap over twee glazen en doe hier de vlierbloesemsiroop bij.
  • Giet de glazen bijna vol met de bitter lemon en vul het glas verder met ijsblokjes.
  • Steek drie plakken sinaasappel en een takje rozemarijn in een glas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating