Met een vleugje Midden-Oosterse smaak zijn deze bloedsinaasappelen met gekruide siroop
een verfrissende afsluiting van een maaltijd. Of een heerlijk ontbijt, geserveerd met dikke vanilleyoghurt of kwark.
Deze makkelijke sinaasappelsalade ziet er bijzonder opvallend uit, gemaakt met die prachtige kleuren van de bloedsinaasappelen. Het is een heerlijke aanvulling op een winters ontbijt. Het duurt niet lang om te maken en kan dagen van tevoren worden gedaan.

 

Oranjebloesemwater voegt subtiele citrus-tonen toe aan de agavesiroop die in dit recept over de bloedsinaasappelschijfjes wordt besprenkeld. Als je het liever overslaat, is vanille-extract een heerlijke vervanger. Een salade die zo prachtig is, hoeft niet moeilijk te zijn. Ik hoop dat jullie er allemaal van genieten!

Bloedsinaasappelen met gekruide siroop

 

Bloedsinaasappelen

 

Vandaag heb ik een bloedsinaasappelsalade voor je die simpel, maar belachelijk lekker is. Laten we eerst bloedsinaasappelen bespreken. Deze sinaasappels kwamen uit dezelfde zak en zagen er aan de buitenkant allemaal in essentie hetzelfde uit. Toen sneed ik ze in en zie! Al deze prachtige rood getinte sinaasappels.
Bloedsinaasappelen hebben een mildere, minder zoete en meer bloemige smaak dan veel andere sinaasappelen, dus ik behandel ze een beetje anders. In dit geval dacht ik dat een kruidige siroop hen goed zou dienen. Niet te zoet, maar wel evenwichtig om het beste uit deze prachtige sinaasappelen naar boven te halen.

 

Dit is iets dat ik altijd doe bij het bereiden van citrusvruchten. Ik snijd nooit zomaar de schil eraf. Ik rasp altijd eerst de schil en bewaar deze in de vriezer. Zo heb ik altijd een voorraadje geraspte citrus-rasp bij de hand. Als je het hebt, gebruik je het altijd in zowel zoete als hartige gerechten.

 

Er is tegenwoordig zo’n prachtige variëteit aan mooie, sappige sinaasappelen op alle markten, dat het moeilijk is om er niet van te willen profiteren. Je kunt hier echter elke gewenste sinaasappel of grapefruit gebruiken als de bloedsinaasappelen niet in het seizoen zijn.

 

Tips:

 

Door het gebruik van citroenmelisseblaadjes*, heb je nog meer citrus-smaak in deze salade. Je kunt het eventueel vervangen door verse muntblaadjes.

Oranjebloesemwater** vind je o.a. in de AH of Turkse winkel.

Probeer ook eens deze heerlijke Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bloedsinaasappelen met gekruide siroop: