Ik heb al diverse keren recepten voor pizzabodems gemaakt bloemkool voorbij zien komen en vond dat ik dat ook maar eens moest uitproberen. Net zoals ‘rijst’ gemaakt van bloemkool, is ook dit bloemkoolpizza recept helemaal trending.
Een bloemkool pizzabodem is een heerlijk glutenvrij, koolhydraatarm en keto pizzarecept. Het is een eenvoudige mix van bloemkool, eieren, kaas en kruiden, platgedrukt en in een gouden korst gebakken. Vries het in voor later of maak het af met verse ingrediënten voor een gezond dinerrecept.

 

Bloemkool

 

Ik ben blij dat bloemkool momenteel een stermoment heeft. Van bloemkoolsteaks tot bloemkoolsoep of bloemkoolrijst, deze groente kan in vrijwel alles veranderen! Maar toen bloemkool pizzabodems een ding werden, wist ik dat ik een eigen versie moest maken.
Hoewel je kant-en-klare bloemkool pizzabodems kunt kopen, is tarwebloem of aardappelzetmeel meestal het hoofdingrediënt in deze producten. Dus als je het zelf maakt, weet je zeker dat je korst is gemaakt van verse ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen.

 

Er zijn verschillende opties als het gaat om het maken van bloemkoolrijst. Je kunt het maken van verse bloemkool, bevroren roosjes, of geraspt kopen. Maar als je je afvraagt welk type bloemkool je het beste kunt gebruiken, dan is hier het antwoord. Na het testen van alle drie de varianten bleek de consistentie voor elke variant vrijwel hetzelfde.

 

Als je verse bloemkool gebruikt, heb je 1 grote bloemkool nodig (wat ongeveer 500 gram roosjes oplevert).
Rasp de roosjes met het raspopzetstuk van een keukenmachine of met een grove handrasp.

 

Je hebt 700 gram bevroren bloemkoolroosjes nodig. Ontdooi de bevroren bloemkool een nacht in de koelkast. Rasp ze dan in een keukenmachine of met een grove rasp.
Doe de rasp in een schone theedoek en knijp deze uit tot al het vocht eruit is.

 

Nu je je bloemkool helemaal klaar hebt, is hier het volledige recept voor het maken van de korst.

 

Toppings

 

Nu komt het leuke gedeelte: de pizza toppings!
Je wilt niet dat je ingrediënten te vettig of vloeibaar zijn, anders wordt je korst te nat.
Qua smaak zijn de combinaties eindeloos, beleg de pizza met wat jij lekker vindt.

 

 

Recept Bloemkoolpizza: