Ik had op de markt van die schattige bolcourgettes gekocht. Maar ja wat ga ik ermee doen. Je kunt ze natuurlijk lekker vullen en in de oven bereiden, maar ik wilde er iets anders van maken. Had wel gehakt in de koelkast liggen, toch maar vullen dan? Nee! We zijn gek op burgers, dus laat ik de burger tussen de geroosterde courgette serveren. Geen broodje burger maar een bolcourgette met cheeseburger.

 

Natuurlijk kan je de bolcourgette vullen met dit gehakt, maar ik vond het wat spectaculairder om het broodje te vervangen voor de courgette. En ik moet zeggen dat het heel goed uitgepakt is en het ziet er ook nog eens leuk uit, nietwaar! En je hebt niet de koolhydraten van het brood, wat ook nog eens fijn is voor als je daar op letten wilt.
Deze burgers kan je niet uit de hand eten, je hebt echt een mes en vork nodig.

 

Courgette

 

De courgette lijkt een beetje op de komkommer en is eigenlijk ook familie daarvan. Het is een veelzijdige groente die vrij neutraal van smaak is. Daardoor kan je er alle kanten mee op in de keuken. Je kunt het bakken, wokken, grillen, vullen, rauw eten (courgette carpaccio) of soep ervan maken.
Je hoeft de courgette niet te schillen, alleen maar het kopje en kontje te verwijderen.
Spoel ze wel schoon onder de koude kraan.
Afhankelijk waarvoor je de courgette gaat gebruiken, kan je deze in plakken, stukjes of in de lengte doormidden snijden. Mocht je de courgette willen vullen, verwijder dan de zaden eruit, je kunt dit met een lepeltje doen.

 

Wat heel erg populair is en heel makkelijk zelf te maken is, zijn spaghettilinten gemaakt van courgette, de zogenaamde courgetti. Ik heb diverse recepten hiervoor op de site staan, zoek ze maar eens op. Ook dit is weer een mooie koolhydraatarme vervanger van pasta.

 

Courgettes zijn er in diverse kleuren en maten. Je hebt de bekende donkergroene, maar ook lichtgroene of witte, gele en de bolcourgettes.

 

 

Recept Bolcourgette met cheeseburger: