Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet zo’n bakster ben. Nou dat is gelukt, ik werd gekoppeld aan ByDiënty die haar blog vol met heerlijke baksels heeft staan. Zo veel zelfs, dat het moeilijk kiezen was. Uiteindelijk zijn het deze Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade geworden.

 

Bossche Bollen

 

Nou eigenlijk heten ze bij Diënty op de site Bossche Bollen met kaneel en karamel en waren ze gemaakt met Callebaut Gold karamel chocolade. Nu stond er nog steeds het maken van soezen op mijn to cook lijstje, daarom heb ik voor de Bossche Bollen gekozen. Kon ik mij eindelijk wagen aan het maken van soezen en voor de eerste keer is dit wonderbaarlijk goed gelukt (al zeg ik het zelf). Nou ik begin nog te geloven dat ik wel kan bakken.

 

De Bossche Bol is toch wel de zoete verleiding van de provincie Noord-Brabant. Het gebak wordt gemaakt van soezenbeslag, gevuld met slagroom en geglazuurd met chocolade fondant.
Nu ben ik niet zo’n zoetekauw, maar man oh man wat waren deze Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade lekker zeg. Ik heb de rest – uit zelfbehoud – aan de buren gegeven en die vonden het ook machtig lekker.

 

Karamel**

 

Diënty had de soezen afgetopt met Callebaut Gold karamel chocolade fondant. Dit is een heerlijke chocolade en een lekker alternatief voor de pure chocolade. Maar op het moment dat ik de Bossche Bollen wilde gaan maken had ik dit natuurlijk niet in huis. Wel had ik een grote zak witte chocolade in huis. Het had een witte topping kunnen worden (ook lekker), maar ik heb ooit eens op een kookprogramma gezien dat witte chocolade gaat karameliseren in de oven. Mooi excuus om dit nu te proberen en dat heeft heel goed uitgepakt. Ik heb er gelijk maar een receptje van gemaakt en dat kan je hier vinden.

 

Roomvulling

 

De Bossche Bollen zijn gevuld met opgeklopte slagroom. Ik heb er nog een zakje oploskoffie hazelnoot latte* doorheen geklopt voor extra smaak. Het beste kan je de bollen dezelfde dag eten, wil je deze wat langer bewaren zou ik een slagroomversteviger gebruiken, zodat de slagroom wat langer goed blijft.
Wil je de vulling helemaal decadent maken, meng dan 250 ml opgeklopte slagroom met 250 gram mascarpone. Hierdoor blijft de slagroom ook langer stijf.

 

Extra nodig: bakplaat, bakpapier, 2 spuitzakken, een grote en een klein glad spuitmondjes, mixer, steelpan en mengkom.

 

 

Recept Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade: