Zoveel bramen in de tuin, wat moet je ermee doen. Nou deze heerlijke bramen Gin Fizz maken bijvoorbeeld. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op gin. Dus gebruik ik altijd een excuus om een cocktail te maken met gin. Deze cocktail is een goed excuus toch?

 

Gin Fizz

 

Gin Fizz is een cocktail gemaakt van gin, suikersiroop, citroensap en sodawater. Op zich is deze cocktail natuurlijk al heerlijk, lekker fris door de citroensap. De Fizz in deze cocktail slaat op het bruisende water. Gin Fizz kan je drinken in een cocktailglas of in een champagneglas.

 

En zoals je kunt lezen is deze cocktail helemaal niet moeilijk om te maken. Je hebt echter wel een staafmixer of blender nodig om de bramen fijn te pureren. In plaats van een suikersiroop, heb ik gewone kristalsuiker gebruikt. Dit los vanzelf op in de bramenpuree. Dus je hoeft niet eerst een suikersiroopje te maken voor deze cocktail.

 

Roze gin

 

Gebruik wel lekkere zachte en rijpe bramen voor deze cocktail, om de bramensmaak goed eruit te laten springen. En omdat het een fruitige cocktail is, heb ik een roze gin gebruikt. Deze ging is op basis van rood fruit en dat proef je goed. Frisse smaak met tonen van vers rood fruit die goed samen gaat met de bramen. Maar als jij deze gin niet in huis hebt, gebruik dan een ander soort gin. Natuurlijk kan je in plaats van bramen ook ander zacht rood fruit gebruiken, zoals aardbeien, frambozen en/of rode bessen. Wat jij maar lekker vind, in huis hebt of misschien wel in de tuin hebt staan.

 

Nog meer heerlijke cocktails

 

Omdat ik zo gek ben op gin, kan je dus meerdere cocktails gemaakt hiervan vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Roze Gin Tonic met frambozen en munt. Klinkt niet verkeerd hè?

 

 

Recept Bramen Gin Fizz: