Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch gerecht in een kom) en deze Brassica bowl (salade van koolsoorten) bij.
Brassica is het koolgeslacht uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Hiertoe behoren koolsoorten zoals witte en rode kool, broccoli, bloemkool, boerenkool, spuitjes en ook koolraap, knolraap en ook koolrabi. In deze Brassica Bowl heb ik diverse van de koolsoorten verwerkt. Het is een kom vol met vitaminen, antioxidanten en nog meer goeds voor je. En dat kunnen we goed gebruiken in de winter. Eet het als lunch of avondeten.
Je kunt alle koolsoorten gebruiken die je maar wilt en elk soort pesto en/of dressing ervoor maken. Garneer met noten van je keuze. Gebruik gewoon iets wat je in huis hebt aan restjes kool enz.

Wil je zelf de boerenkoolpesto maken? Dan kan je hier het recept vinden.