Van Beef & Steak mocht ik een heerlijk Brisket van een USA grain fed rund ontvangen. Brisket is heel erg populair in Amerika, maar in Nederland is het niet verkrijgbaar bij de gewone slager. Het goede nieuws is dat Beef & Steak deze altijd op voorraad heeft en snel kan leveren. Brisket oftewel puntborst komt – zoals de naam al doet vermoeden – uit de borst van een rund. Het vlees moet heel langzaam en lang gegaard worden, maar dan heb je ook wat. Een lekker mals stuk vlees!

 

Nu is de zoon van mijn man een echte BBQ dude en heeft een stoere smoker in de tuin staan. Ik heb hem uitgedaagd om de brisket te bereiden.
De brisket heeft ongeveer 2,5 tot 3 uur per kilo nodig en mag niet hoger dan op 110˚C bereid worden. Roderick is er de hele dag zoet mee geweest en heeft net zolang gewacht tot de brisket de ideale temperatuur van 80˚C had bereikt. Hieronder kan je lezen hoe Roderick de brisket bereid heeft.

 

De brisket wordt het liefst in een smoker of barbecue waarmee je kunt roken, bereid. Als alternatief kan je hem in de oven bereiden. De bereidingstemperatuur is het belangrijkste; bereid hem op 107˚C. Neem er de tijd voor en houd rekening met 2,5 tot 3 uur per kilo.
Het voordeel van een smoker is dat je deze zomers en ’s winters kunt gebruiken.

 

Vlees van Beef & Steak

 

Ook mocht ik deze heerlijke Tomahawk ontvangen van Beef & Steak. Hoe ik die bereid heb, kan je hier lezen.