In mijn blog Wat kan je nog maken van oud brood vind je allerlei recepten voor het verwerken van ‘oud brood’. Broodchips is daar één van. Dit is vooral geschikt om een stokbroodje – wat je overhield van bijvoorbeeld een feestje of een borrel – weer te verwerken tot iets lekkers. Als het brood een paar dagen oud is, kan je het goed in hele dunne plakken snijden. Of vries een vers stokbroodje even in, zodat je er makkelijker dunne sneetjes van kunt snijden. Ga de volgende keer dus broodchips maken van overgebleven stokbrood.

 

Eigenlijk zijn dit broodchips hele dunne toastjes die je ook als zodanig kunt gebruiken. Lekker met een stukje brie erop, maar natuurlijk ook lekker om zo te eten. Ik heb de sneetje ingesmeerd met knoflookolie voor extra smaak, maar een (zelfgemaakte) kruidenboter is ook heel erg lekker. Je kunt ze bestrooien met een kruidenmix die je lekker vind of met
geraspte Parmezaanse kaas. Ik heb diverse kruidenmixen geprobeerd, maar de Herbamare kruidenzout van A.Vogel vond ik het lekkerst.
Serveer het met een sausje of lekkere dip.

 

Dip

 

Heel erg lekker bij deze broodchips is een zelfgemaakte Aioli.