Dit broodje met tonijnsalade is het recept van La Place. Waarschijnlijk heb je het daar wel eens gegeten en vond je het superlekker, nou hier is het recept. Het recept staat trouwens ook op hun site. De tonijnsalade is lekker pittig door de ui en bieslook erin, maar ook weer fris door de appel. Deze tonijnsalade is natuurlijk ook heerlijk op een toastje.

 

Tonijnsalade

 

Ik kan er niets aan doen, maar de tonijnsalades van de supermarkt vind ik echt niet lekker. En hoe makkelijk is het om zelf thuis een lekker broodje met tonijnsalade zelf te maken. Wij zijn gek op tonijn en daarom heb ik meestal wel wat blikjes tonijn in huis. Meestal tonijn in olie en altijd blikjes met het MSC-keurmerk erop. Dit betekent dat de vis duurzaam gevangen is.

 

Met zo’n blikje tonijn maak je dus in een handomdraai een lekkere salade. En niet alleen lekkere salade voor op brood of een toastje, maar die tonijn is ook heerlijk door pasta, in een Nicoise salade, op een Piadina, in een tosti of maak er een heerlijke tonijnburger van.

 

Broodjes

 

Ik heb nu volkoren pistoletjes gebruikt, maar je kunt allerlei soorten broodjes beleggen met deze tonijnsalade. Neem een lekker zacht bolletje van de bakker, of andere harde broodjes.
Of op een dikke snee desembrood is het natuurlijk ook zalig.

 

Nu de meesten van ons thuis werken, kunnen we ook wat meer aandacht aan onze lunch besteden. Maak er een feestje van en maak heerlijke sandwiches of broodjes voor jezelf. Ik heb nog lekkere ideeën voor jullie, wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Sandwich met mozzarella en avocado
Italiaanse bol met brie en membrillo
Rueben sandwich speciaal
Ciabatta met zalmsalade
Broodje tonijn met groene kruidensaus
Broodje forel met rettich en mierikswortelsaus
Croissant met kipsalade met cranberries en walnoten

 

Tip:

 

Bij het broodje van La Place zit ook nog tomaat, dit heb ik achterwege gelaten maar jij kunt het er natuurlijk wel bij doen als jou dat lekker lijkt.

 

 

Recept Broodje met tonijnsalade: