Ik heb eigenlijk niet zoveel belegde broodjes op de site staan. Tijd om er weer eentje te maken en het recept met jullie te delen. Dit overheerlijke broodje sucuk met mozzarella is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Maar ik plaats het recept toch maar wel omdat het zo’n lekkere combinatie is. Een krokant pistoletje met een pittig worstje en gesmolten mozzarella, wie lust dit nou niet?

 

Sucuk

 

Dit is een worstje uit de Turkse keuken. Het is een droog en gekruid worstje welke ook bekend is in de Balkan en Midden-Oosten. Het wordt daar als ontbijt, lunch, avondeten of zelfs als borrelhap gegeten. Meestal wordt het gemaakt van rundvlees, maar het kan ook van kip of kalkoen gemaakt zijn. Je kunt het kopen van mild tot zeer pittig. Je vindt het in de grote supermarkten, maar ik koop het altijd in een Turkse winkel. Hier heb je keuze uit heel veel soorten.

 

Sucuk kan je op verschillende manieren gebruiken, maar bak het wel altijd. Verwijder het velletje en snijd het dan in plakjes. Lekker door een salade, omelet of meng het door gehakt om dit meer smaak te geven.
Het is een vrij vet en zout worstje, houd daar rekening mee. Je kunt het zonder olie bakken.
Behalve dat het lekker is op dit broodje, heb ik het andere worstje gebruikt voor een heerlijk avondmaaltje. Hiervoor heb ik een uitje gebakken met de sucuk en tomaatjes. Toen ging de mozzarella erop en heb ik een paar eitjes ertussen gebakken. Dit heb ik op een platbrood geserveerd en ik kan je verklappen dat dit heerlijk was.

Broodje sucuk met mozzarella

Wil je nog meer recept ideeën voor sucuk? Zoek ze maar eens op, ik heb bijvoorbeeld deze Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk, Spiesjes met garnalen en sucuk en Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie op de site staan. Klinkt niet verkeerd hè?

 

Tip:

 

Als je deze sucuk worst niet kunt vinden, dan kan je het vervangen door chorizo of salami worst.

 

 

Recept Broodje sucuk met mozzarella: