Dit heerlijke broodje sweet & sticky kipdijfilet kan je eten als lunch of als avondeten. Het is weer zo’n Amerikaans recept wat ik graag van manlief maak. Omdat hij 26 jaar in Amerika gewoond heeft, staan er diverse Amerikaanse recepten op de site. Zo ook dit lekkere broodje, waar je jouw vingers bij aflikt.
Ik weet zeker als jij dit broodje eens gemaakt hebt voor je gezin of partner, dat er vaker om gevraagd zal worden.
Wij vonden het zo lekker, dat we zelfs twee broodjes elk ervan gegeten hebben.

 

Sweet & Sticky

 

Zoet en kleverig is de kip, nadat je hem in de saus hebt gebakken. Je kunt de saus naar smaak pittiger of minder pittig maken. Wat jij maar lekker vindt.
Het Amerikaanse recept wordt meestal gemaakt van behoorlijk wat ingrediënten zoals bruine basterdsuiker, honing of maple syrup, molasses, sojasaus, ketchup, hot sauce, verse gember en knoflook. Maar hé, wij hebben zoete chilisaus die kan heel veel van deze ingrediënten vervangen. Ik vind het wel lekker om er nog een teentje knoflook en een hete saus in de vorm van Sriracha doorheen te mengen. Maar dat is mijn persoonlijke smaak.

 

Kip

 

Ik heb kipdijfilets gebruikt en deze platgeslagen tussen twee vellen huishoudfolie. Dit serveert wat makkelijker op een broodje en hierdoor is de kip veel sneller klaar.
Je kunt ook kipfilet gebruiken, ik zou dit dan in dunne repen snijden en verder zo bakken als in het recept vermeld staat.
Je kunt deze saus ook gebruiken om sweet & sticky drumsticks te maken. Ik zou dit dan in de oven bereiden en wellicht wat meer saus maken.

 

Tips:

 

Sriracha is een pittige saus gemaakt van rode pepers. Deze is te koop bij de meeste supermarkten. Kan je het niet vinden, vervang het dan door sambal.
Probeer ook eens deze Amerikaanse Philly Cheese Steak Sandwich.

 

 

Recept Broodje sweet & sticky kipdijfilet: