Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen.

 

Bifana

 

Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je echt eens proberen tijdens je vakantie in Portugal. Waar je ook bent in Portugal, dit broodje bifana is overal te krijgen.
Het is een wit bolletje vol gestopt met sappig dungesneden varkensvlees, een lik mosterd en de Portugese pittige piri piri saus. Meer is het niet.

 

Het varkensvlees wordt plat geslagen en kort gemarineerd in droge witte wijn, knoflook, citroensap, paprikapoeder en laurierblad. En daarna gebakken in veel boter, olie of varkensvet. Niet goed voor de lijn maar wel erg lekker.
Ik ben voor het gemak gegaan en heb gewoon gesneden fricandeau van de slager gebruikt.

 

Piri piri saus

 

De Portugese Piri piri is bekend van de kip piri piri. De kip wordt gemarineerd en gegaard in deze pittige saus. Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de supermarkten, maar deze saus is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat je de saus zo pittig kunt maken als je zelf lekker vindt.
Maak extra veel en bewaar de saus in een goed afgesloten jampotje in de koelkast en gebruik de saus de volgende keer om die heerlijke Piri piri kip te maken of om te gebruiken bij de barbecue.

 

Wij zijn gek op die pittige piri piri. En daarom kan je nog en Piri piri kip uit de oven en Piri piri kipburger met rookkaas recept vinden op de site. Probeer die ook eens.

 

Tips:

 

De piri piri saus kan je in een jampotje ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
Laat je slager de fricandeau* in dikke plakken snijden.

 

 

Recept Broodje warm vlees met piri piri saus: