Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat dit iets teveel van het goede was. Maar omdat ik niets weggooien kan/wil en we eters kregen, bedacht ik deze Broodpudding gemaakt van Kerststol te maken. Hebben we toch mooi de hele Kerststol goed verwerkt.

 

Broodpudding

 

Broodpudding is een mooie manier om oud brood in te verwerken. Wij aten het vaak toen we klein waren. Dit omdat er in het restaurant van mijn ouders nog wel eens brood overbleef. Dit brood werd dan verwerkt als wentelteefjes of broodpudding. Wij waren er gek op en hadden geen idee dat dit eigenlijk restverwerking was. Bread and butter pudding heet het zo mooi in Engeland, klinkt veel chiquer dan broodpudding. Maar het is hetzelfde en het blijft lekker (voor jong en oud).

In mijn blog: Wat kan je nog maken van oud brood kan je nog veel meer recepten vinden wat je nog voor lekkers kunt maken van brood, stokbrood, croissantjes of ander soorten brood. Niet alleen broodpudding, wentelteefjes of toast maar ook tosti’s, pangrattato of paneermeel. Lees het maar eens!

 

Fruit

 

Ik heb in deze broodpudding Fruit Fusions Peer op Vlierbloesemwater van Delmonte* verwerkt. Had deze kuipjes namelijk gekregen in een Foodybox. Heb beide kuipjes verwerkt in het dessert en ik moet zeggen dat dit een lekkere combi was met de Kerststol.

 

Tips:

 

Ik heb een ovale ovenschaal van 26 centimeter lang gebruikt voor dit gerecht.
Je kunt de korstjes van het brood eraf snijden, maar dat hoeft natuurlijk niet.
En ik heb ook nog Wentelteefjes gemaakt van Kerststol. Deze geserveerd met de ananas in kokoswater van Delmonte.

Broodpudding gemaakt van Kerststol
Probeer ook eens deze Broodpudding met kersen en chocola, gemaakt van overgebleven stokbrood.

 

 

Recept Broodpudding gemaakt van Kerststol: