Na een feestje hield ik nog een stokbrood over en heb dit verwerkt in deze Broodpudding met kersen en chocola. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken.
Ben je ook zo gek op kersen? Probeer dan ook deze Yoghurt kersencake eens.
Na een feestje hield ik nog een stokbrood over en heb dit verwerkt in deze Broodpudding met kersen en chocola. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken.
Ben je ook zo gek op kersen? Probeer dan ook deze Yoghurt kersencake eens.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd het stokbrood in plakjes.
Kluts de melk, room, eieren, suiker, vanille en kaneel door elkaar.
Leg het stokbrood dakpansgewijs in de ovenschaal en giet het mengsel eroverheen (zorg dat al het suikerbrood nat is). Verdeel de kersen, chocoladestukjes en boterklontjes eroverheen. Strooi er wat rietsuiker over voor een krokante topping.
Zet in de oven voor 30-35 minuten.
Serveer lauwwarm.
Gre
februari 10, 2020 @ 7:03 pm
En de klontjes boter?
Hanneke de Jonge
februari 11, 2020 @ 8:06 am
Oeps, vergeten te melden in het recept. Die gaan op het laatst op het brood. Bedankt voor het melden. Groetjes, Hanneke