Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook is een smaaksensatie. Umami en een beetje zoet, heerlijk bij een glaasje wijn. Probeer het eens!

 

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

 

Bruschetta (spreek uit: broesketta) zijn geroosterde/gegrilde plakjes (stok)brood belegd met allerlei lekkers. Het komt oorspronkelijk uit het midden van Italië. Meestal ingesmeerd met een goede olijfolie en knoflook en belegd met bijvoorbeeld (zongedroogde) tomaten, gegrilde groenten, kaassoorten, ham, salami, etc. Het wordt als tussendoortje gegeten, of als hapje bij de borrel. Natuurlijk kan je bruschetta ook als lunch eten of als voorgerechtje serveren.
Het lekkerste is als je een vers teentje knoflook wrijft over de gegrilde broodjes.
Maar op deze bruschetta wrijven we geen teentje knoflook, er zit namelijk die heerlijke zwarte knoflook verwerkt in de topping.
Gebruik wel een goede balsamico voor dit gerechtje.

 

Nog meer Bruschetta

Heerlijke bruschetta broodjes zijn ook te maken met een contactgrill.

En ik heb nog een recept voor een paar heerlijke bruschetta’s. Je kunt ze hier vinden.