Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings.

 

Maak deze heerlijke bruschetta bij een borrel of als voorgerecht of met nog andere tapas op een tapasavond. Natuurlijk kan je zelf nog andere lekker toppings verzinnen, zoals een plakje blauwe kaas met een vijg en honing, of gegrilde aubergine en/of courgette met mozzarella en pesto, verse roomkaas met prosciutto en gegrilde druiven, etc.
In plaats van ciabatta brood kan je ook een stokbrood gebruiken. Deze bruschetta kan je heel goed maken van ciabatta wat een dag of twee dagen oud is.

Basilicum is ook lekker bij de tomaatjes.

 

Overgebleven brood

 

Van een overgebleven stokbrood kan je een heerlijke kruiden stokbroodje maken. Het recept ervoor vind je hier.