Buddha Bowl van Groene Groenten

Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom te maken. Zo is deze Buddha bowl van groene groenten ook ontstaan. Gebruik de groenten die je nog hebt, maak een lekkere saus en je lunch of avondeten is in no-time gemaakt.
Ik had ook nog wat Green Goddess dressing in de koelkast staan en deze paste heerlijk over de groenten bowl.

 

Het recept van de Green Goddess dressing kan je hier* vinden.

Buddha bowl van groene groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr meergranen rijst
  • 1/2 Romesco bloemkool
  • 50 gr tuinbonen
  • 75 gr sperziebonen
  • 50 gr sugar snaps
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 2 eieren, gekookt
  • Green Goddess dressing*

Instructies
 

  • Kook de meergranen rijst volgens de aanwijzing van de verpakking, giet dan af en laat afkoelen.
  • Als je ongekookte groenten hebt, kook ze dan in ongeveer 10 minuten (beet)gaar. Giet af en laat afkoelen met koud stromend water. Laat dan uitlekken.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in blokjes.
  • Snijd met een dunschiller lange plakken van de komkommer en rol deze op.
  • Pel de eieren.
  • Verdeel de rijst onder in de kommen. Leg hierop de groenten en ei.
  • Giet er wat saus over of serveer de saus apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating