Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden gebruikt voor nog meer smaak.

 

Eet jij wel eens bulgur? Bulgur is een gezonde vervanger voor rijst, quinoa of zelfs pasta. Het is een graansoort gemaakt van een harde tarwe ook wel durum genoemd. De tarwekorrels worden eerst gestoomd en dan gedroogd. Je kunt bulgur in hele korrels krijgen, maar ook gebroken of zelfs gemalen. Voor dit gebruikte ik gebroken bulgur. Het voordeel van deze bulgur is dat het heel snel gaar is.

 

Deze graansoort wordt vooral gebruikt in de Arabische, Turkse, mediterrane en Indiase keukens. Maar maakt zeker zijn opmars in ons landje. Het is vooral bekend van de tabouleh, kibbeh en wordt ook veel gebruikt in pilav of soepen. Dit graan is erg veelzijdig, je kunt het hartig en zoet gebruiken.
Het is vezelrijk, bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Door de langzame koolhydraten, krijg je minder snel honger na het eten van bulgur.
Je kunt bulgur vinden in de supermarkten of sowieso bij de Turkse winkel, hier verkopen ze heel veel soorten bulgur.
Als je geen asperges kunt vinden, gebruik dan een andere groente zoals aspergebroccoli, peultjes of courgette bijvoorbeeld.

 

Bulgur

 

En als je dan toch een pak bulgur gekocht hebt, maak er dan ook een heerlijk ontbijt van. Zoals deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines. Klinkt niet gek hè?

 

 

Recept Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges: