Deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is niet de meest fotogenieke burger maar wel de lekkerste vegetarische burger die je ooit gegeten hebt. De grote portobello is zo vleesachtig, dat je denkt dat je een echte burger zit te eten. Ook is hij zo lekker door de smaakexplosie van de rode ui, de brie en de heerlijk pittige saus. Maak deze burger en je zult geen spijt krijgen. Het is een hele uitdaging om deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui te eten. Je hebt namelijk een grote mond hiervoor nodig (haha). En zoals Jamie Oliver altijd zo mooi zegt: ’there is no polite way to eat this’. Oftewel…grote hap en lekker knoeien!
Je kunt natuurlijk ook een andere kaas dan de brie gebruiken, bijvoorbeeld plakken oude kaas, cheddar of zelfs blauwe kaas. Wat jij lekker vindt.
Eet je toch liever een vleesburger, dan kan ik jou deze Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen aanbevelen.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 4 el rodewijnazijn
- 1 aubergine
- 2 grote portobello paddenstoelen
- olijfolie
- peper en zout
- 2 takjes tijm
- 80 gr brie, in dunne plakken
- 2 Italiaanse bollen
- 1 handvol baby spinazie
Saus
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl Sriracha
Instructies
- Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Doe de uiringen in een jampotje en giet de rodewijnazijn erbij. Schud goed en laat minimaal 1 uur marineren.
- Spoel de aubergine schoon, dep hem droog en snijd zes dikke plakken hieruit.
- Borstel de portobello's schoon. Giet wat olijfolie over de aubergine en portobello's en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit een grillpan en grill hierin met de tijm de paddenstoelen en aubergineplakken ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Snijd de broodjes doormidden, verwarm ze in een hete oven of rooster ze even in de grillpan.
- Maak een dip door de yoghurt te mengen met de mayonaise en Sriracha. Breng op smaak met een beetje zout.
- Smeer de yoghurtdip op de broodjes. Leg wat blaadjes spinazie, plakken brie en de aubergine op de onderste helften van de broodjes.
- Leg hierop 1 portobello en verdeel dan wat uien erover. Leg dan de bovenste helft van het broodjes erop. Serveer direct.