Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets mee doen. Ik had nog een burrata in de koelkast liggen, de combi was snel gemaakt. Burrata met zwarte tomaten werd het. Het zwart van de tomaten steekt zo mooi af van het hele witte van de burrata.
Erbij een heerlijke dressing van olijfolie, honing, lavendel en roze peperkorrels.

 

Toen ik de zwarte tomaten op deze foto zag, dacht ik het lijken wel pruimen. En dat lijkt me eigenlijk ook wel een goede combinatie met de burrata. Of wat dacht je van verse vijgen?
Waarschijnlijk kan jij niet zo eenvoudig aan zwarte tomaten komen, rode tomaten of bovengenoemd fruit is er natuurlijk ook heerlijk bij.
Het is nu november en mijn Oost-Indische kers staat nog volop te bloeien in de tuin. De hele zomer was het te warm en geen bloemetje te vinden, maar nu zijn ze er dan. Daarom heb ik ze gebruikt op dit bordje, als extra kleur bij het zwart en wit.

 

Toastje erbij

 

We hebben deze salade gegeten met heel dun geroosterd stokbrood, ik noem het broodchips. Dit knapperige brood was er erg lekker bij. Ook maken? Dan vind je hier het recept.