Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond, vandaar dat er wel eens een Amerikaans getint gerecht voorbij komt. Hij had zin in een Caesar Salad, maar ik vond het te koud voor een salade. Zo is deze soep ontstaan.

 

Je neemt dus in principe alle ingrediënten die je ook in een klassieke Caesar salade gebruikt. De Caesar salade is een salade die origineel uit Amerika komt. De salade is genoemd naar de – van Italiaanse afkomst – Caesar Cardini. Hij was eigenaar en chef-kok van een hotel en restaurant. De salade ontstond doordat hij op een drukke dag deze in elkaar flanste van hetgeen er nog in de keuken over was. De gasten vonden het zo lekker en kwamen terug voor deze salade. De salade werd daarom naar hem vernoemd.

 

De salade bestaat uit Romaine sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, gekookt ei met worcestersaus, olijfolie en citroensap.
In de loop der jaren werden er meer ingrediënten toegevoegd zoals kipfilet, spek, tomaat, avocado, ansjovis en mosterd.

 

Pistou

 

Het recept van de pistou die ik gebruikt heb bij de soep, kan je hier vinden.