Als je van Caesar salade houdt, is deze combinatie van groenten, zachtjes gestoofd in bouillon en geserveerd met geroosterde croutons, je oude favoriet op een nieuwe manier geserveerd. Je neemt dus in principe alle ingrediënten die je ook in een klassieke Caesar salade gebruikt. Ik ben dol op Caesarsalade. Fris en groen en fris van smaak. Maar wat als het koud is en je gewoon zin hebt in een lekkere warme soep? Maak van die salade een soep! Een Caesar salad soep.

 

Caesar salade

 

De Caesar salade is een salade die origineel uit Amerika komt. De salade is genoemd naar de – van Italiaanse afkomst – Caesar Cardini. Hij was eigenaar en chef-kok van een hotel en restaurant. De salade ontstond doordat hij op een drukke dag deze in elkaar flanste van hetgeen er nog in de keuken over was. De gasten vonden het zo lekker en kwamen terug voor deze salade. De salade werd daarom naar hem vernoemd.

 

De salade bestaat uit Romaine sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, gekookt ei met worcestersaus, olijfolie en citroensap.
In de loop der jaren werden er meer ingrediënten toegevoegd zoals kipfilet, spek, tomaat, avocado, ansjovis en mosterd.

 

Caesar salade soep

 

Ja, je hebt me goed gehoord! Het kan voor sommige mensen moeilijk zijn om zich voor te stellen dat iets dat gewoonlijk rauw wordt gegeten, in soep verandert. Maar als je dit maakt, zal je nooit meer denken dat sla koken vreemd is. Dit is een krachtige groene soep met alle voedingsstoffen van de Romaine sla. Wist je trouwens dat Romaine de meest voedzame slasoort is? Het bestaat uit 17% eiwit, heeft alle 9 aminozuren, meer vitamine A dan een wortel, calcium, ijzer, B-vitamines, vitamine K en is een goede bron van omega 3. En in tegenstelling tot spinazie bevat het weinig oxaalzuur, wat bij sommige mensen kan nierstenen veroorzaken en jicht verergeren.

 

Een goede reden om deze sla te eten of te verwerken in deze heerlijke soep.
Het kan een mooi voorgerecht van je maaltijd zijn om je een extra boost groenten te geven. Of je voegt wat vlees of bonen, kip of garnalen eraan toe om er een hoofdgerecht van te maken. Het bereiden van Caesar-saladesoep duurt niet lang. En je kunt een zeer fijne maaltijd van maken op een avond dat je wat comfortfood nodig heeft. Dan is dit de soep voor jou.

 

Erbij

 

Maak er wat knapperige broodcroutons met Parmezaanse kaas bij en garneer het met gebakken spek, gekookte ei en gerookte kipfilet en je hebt een soep om je honger te stillen. Bewaar dit recept, want je zult deze soep keer op keer willen maken.

Het recept van de pistou die ik gebruikt heb bij de soep, kan je hier vinden.

 

 

Recept Caesar salade soep: