Ik zag op de markt schattige kleine cantaloupe meloentjes liggen, die moest ik kopen natuurlijk. Maar ja dan liggen ze in de fruitschaal te lonken en weet je niet wat je ermee gaat doen. Zo had ik een tijdje geleden al mini watermeloentjes te pakken en daar o.a. heerlijke watermeloen granita van gemaakt. Dat kan ik natuurlijk ook met deze cantaloupe meloentjes doen. Het is dus een cantaloupe granita met munt geworden. Heb er een beetje een Midden-Oosterse touch aangegeven door de oranjebloesemwater. Dit was een perfecte match met de meloen.

 

Granita

 

Granita komt oorspronkelijk van het Italiaanse eiland Sicilië. Het wordt meestal gemaakt van een suikersiroop met vers gepureerd fruit. Het voordeel van granita is dat je geen ijsmachine nodig hebt. Het nadeel is dat je elk halfuur het ijs met een vork moet gaan schrapen om de korrelige structuur te krijgen. Maar granita op deze manier maken, scheelt een hoop schraapwerk. Je doet het in een diepvriesbakje en laat het helemaal bevriezen. Deze ‘klont’ ijs laat je iets zachter worden door het 10 minuten van te voren uit de vriezer te halen. Dan rasp je het ijs met een grove rasp.
Lekker als nagerecht of ijskoud tussengerecht tijdens een meergangen diner.

 

Ik heb ook nog een bijzonder recept van een soepje gemaakt van deze cantaloupe meloen. Probeer eens deze Meloensoep met een krokantje van serranoham.