Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met basilicum, daarom is het een heerlijke Caprese frittata geworden.
De tomaatjes heb ik geroosterd in de oven, hierdoor krijgen ze een heerlijke zoete en geroosterde smaak.

 

Caprese

 

De populaire Insalata Caprese is een eenvoudige maar super lekkere Italiaanse salade. De salade bestaat uit verse tomaten, mozzarella en basilicum. Daarover wat peper en zout en natuurlijk een hele goede olijfolie. Simpel maar oh zo lekker. Natuurlijk gebruik je hiervoor heerlijke rijpe tomaten, de echte buffel mozzarella en die geurende verse basilicumblaadjes.
Het wordt in Italië als voorgerecht gegeten, maar je kunt het natuurlijk ook als lunch eten met een lekker Ciabatta brood erbij.
Maak deze salade zomers als de tomaten op z’n best zijn.

 

Frittata

 

Een frittata is een Italiaanse gevulde omelet. Dit eiergerecht wordt gemaakt met restjes groente en pasta van de vorige dag. Je kunt deze omelet eigenlijk vullen met van alles zoals groente, uien, vlees, vis, kaas en/of pasta. Met de verse kruiden wordt de frittata op smaak gebracht.
Deze Caprese frittata is een mooie combinatie van de twee gerechten.
Maak het als lunch of avondeten met een lekker stuk brood erbij.

 

Ik had al eens een makkelijke versie van deze omelet gemaakt, hierbij had ik de tomaatjes gebakken in de pan en toen de eieren en mozzarella erbij gedaan. De omelet had ik afgetopt met verse basilicumblaadjes. Dus als je de tomaatjes niet wilt roosteren, kan je de Caprese frittata ook zo maken. De foto van dit gerecht vind je in de gallery.

 

Pesto

 

Natuurlijk maak je zelf de pesto bij dit gerecht. Pesto maken is een fluitje van een cent als je een foodprocessor hebt. Je gooit alles erin en mixt het tot een lekkere verse kruidensaus. Het recept van de basilicum pesto* vind je hier.

 

Tip:

 

Je hebt dus wel een pan nodig die ovenbestendig is!

 

 

Recept Caprese frittata: