Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg lekker.
Dit is bij uitstek een zomers gerechtje wanneer de gele courgettes volop verkrijgbaar zijn.

 

Carpaccio hoef je dus niet van vlees te maken, maar is ook erg lekker met groenten. Maak ook eens een bietencarpaccio, dat spat ook van je bord af.
Courgettes hebben van zichzelf weinig smaak, maar door er smaak aan toe te voegen wordt het een heerlijke groente. Ik heb de carpaccio afgemaakt met feta, blauwe bessen, pistachenoten en verse munt. Maar je kunt natuurlijk allerlei soorten kaas gebruiken zoals geitenkaas, Parmezaanse kaas of oude kaas. En fruit zoals rode bessen of bramen zal er ook lekker bij zijn of pijnboompitjes of hazelnoten is natuurlijk ook erg lekker. Wat jij maar in huis hebt of wat je zelf het lekkerst lijkt.

 

Ik had de courgette zo dun gesneden met een mandoline, dat de plakjes gingen bollen. Op zich staat het wel leuk op het bord, maar de volgende keer snijd ik de plakken toch wel iets dikker.

Carpaccio van gele courgette

 

Carpaccio

 

Carpaccio is een van oorsprong Italiaans voorgerecht en bestaat uit heel erg dun gesneden rauw rundvlees. Hierbij wordt een dressing geserveerd en gegarneerd met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Je kunt carpaccio ook van vis, een ander soort vlees of groenten maken.
Hier vind je mijn recept voor een Rode biet carpaccio.

 

 

Recept Carpaccio van gele courgette: