Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals je kunt zien is dit niet gelukt.
Goede reden om het nog een keertje te maken voor een foto met geflambeerde kersen (haha).

 

Klassieke nagerechten

 

Je hebt van die ouderwetse nagerechten, die stiekem nog steeds wel erg lekker zijn. Meestal zijn deze desserts niet goed voor de lijn, tja vroeger werd daar niet zo op gelet. Maar ja, toen kreeg ja maar heel af en toe op een speciaal etentje dit soort toetjes. Tot die klassiekers, die iedereen eigenlijk wel een keertje gemaakt moet hebben – valt ook Rijstepap, Broodpudding, Sticky Toffee Pudding, Trifle, Crème Brulee, Tarte Tatin, Crêpe Suzette, Ile Flottante, Appel Custardpudding, Chocolademousse, Chipolatapudding en Bitterkoekjespudding. Deze laatste twee staan nog op mij to cook lijstje.

 

Kersen

 

Alleen in het voorjaar zijn er verse kersen te koop, de rest van het jaar doen we het met kersen uit een pot of uit de diepvries. Het voordeel van kersen uit een pot is dat daar een siroop in zit die je kunt gebruiken voor dit toetje. Als je diepvries kersen neemt, moet je ook nog een fles kersensap kopen.

 

Tips:

 

Koop wel het lekkerste vanille of slagroomijs voor dit nagerecht en toe maar, ook een toef slagroom erbij natuurlijk.
Als sterke drank kan je het beste een Kirsch* (kersenlikeur) gebruiken, maar Triple Sec, Crème de Cassis, een andere likeur of zelfs bruine rum of whisky kan ook. Wat je maar in huis hebt en als het maar een sterke drank is.

 

 

Recept Cerises flambées met ijs: