Elke ochtend drink ik twee kopjes koffie, maar als het heel erg warm is vervang ik dit graag door een ijskoffie of deze heerlijke Chai Frappuccino. En dit zalige drankje kan jij ook thuis maken. Zet eerst twee koppen sterke koffie of espresso, of maak dit drankje met een flesje cold drip coffee. Laat de koffie afkoelen en maak er dan ijsblokjes van. Daarna kan je in de blender deze lekkere schuimige ijskoffie maken. Deze koffie is zo lekker, probeer het eens!

 

Frappuccino

 

Volgens mij is Starbucks de uitvinder van de populaire koffie Frappuccino. Het is een drankje gemaakt van ijskoude gezoete koffie gemengd met ijs, melk, siropen en slagroom. Het originele recept kunnen wij thuis niet namaken omdat Starbucks allerlei gespecialiseerde ingrediënten hiervoor gebruikt.
Maar we kunnen wel zelf thuis deze heerlijke Chai Frappuccino maken. Een ijskoude ijskoffie met de smaken van chai en een fluffy melkschuim.

 

Koffie

 

Je kunt allerlei soorten koffie gebruiken. Je zet hele sterke koffie met een ouderwets koffieapparaat, sterke espresso’s, espresso gemaakt van oploskoffiestaafjes of je gebruikt (zelfgemaakte) cold drip coffee. Die laatste kan je online bestellen.

 

Chai kruidenmix*

 

Ik ben gek op de smaken van chai. Chai is eigenlijk het woord voor thee in o.a. India. Tegenwoordig kan je diverse soorten Chai theezakjes vinden in de winkels. Het is een pittige thee gemaakt van een Indiase kruidenmix. Deze chai kruidenmix kan je ook zelf maken, het recept vind je hier*.
Ik maak altijd een grote pot van de chai kruidenmix, want die kruiden zijn niet alleen erg lekker in dit drankje of door de thee, maar je kunt het ook gebruiken in diverse recepten. Zoals in deze Chai chocoladetruffels, Chai coffee mocktail, Chai muffins of door zelfgemaakte Chai granola.

 

Melk

 

Het lekkerste is het om deze Chai Frappuccino te maken met volle melk. Maar je kunt natuurlijk ook een plantaardige melk gebruiken zoals amandel-, soja-, rijst- of kokosmelk.

 

Tip:

 

Als je geen koffiesiroop kaneel kunt vinden, gebruik dan karamel- of vanillesmaak.

 

 

Recept Chai Frappuccino: