Zondag is het bij ons toetjesdag, alleen op deze dag eten wij een nagerecht. En dan natuurlijk een zelfgemaakt toetje. Deze keer heb ik cheesecake met karamel in een glas gemaakt. Zondig lekker kan ik je verklappen. Ik had nog wat zelfgemaakte gezouten karamel over en ik heb meestal wel verse roomkaas en slagroom in de koelkast staan, dus dit dessert was snel gemaakt. Waarschuwing vooraf: verslavend lekker!

 

Gezouten karamel*

 

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele lekkere potten met salted caramel kopen en daar is niets op tegen, maar zelf maken is echt niet zo moeilijk. Hoe je dat doet, kan je hier lezen.
Zout bij karamel is al een paar jaar een hit en dat is niet voor niets. Het zout versterkt de karamelsmaak en is een goede tegenhanger met het zoete van de karamel. Tja het is geen toetje wat goed is voor de lijn, dit gaat gelijk op je heupen zitten (haha). Maar het is elke calorie waard, als je dan zondigt moet het wel lekker zijn toch?

 

Cheesecake

 

Deze cheesecake wordt dus geserveerd in een glas. Of in een glaasje, je kunt er beter niet te veel van serveren, want het is wel erg machtig. Cheesecake maken op deze manier is super snel en makkelijk. En het staat ook nog eens leuk zo in het glas. Ik heb hoge glazen gebruikt en daarom het kaasmengsel en de karamel in spuitzakken gedaan. Dan krijg je het mooier in zo’n glas dan als je het erin moet lepelen. Ben jij ook zo gek op cheesecake? Ik heb nog meer heerlijke cheesecake recepten voor jou op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Luchtige cheesecake met rood fruit?

 

Als topping heb ik pinda’s met een suikerlaagje gebruikt. Het is lekker als je iets krokants erop of erbij serveert. Het kan ook een krokant koekjes of fijngehakte stroopwafels zijn. Wat jou maar lekker lijkt. En het voordeel van dit toetje is dat je het ’s morgens als klaar kan maken. Vooral handig als je het voor een etentje wilt maken. Zet het dan afgedekt in de koelkast.

 

Tip:

 

Om het iets verantwoorder te maken, kan je Griekse yoghurt nemen in plaats van de roomkaas.

 

 

Recept Cheesecake met karamel in een glas: