De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van buffelmozzarella – vond ik wel het allerlekkerste van de lunch. Serveer deze cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes als lunch met een lekker stuk geroosterd brood of als voor- of bijgerecht. Heerlijke salade op een warme dag.
De gemarineerde mozzarella is op zich ook al een heerlijk recept op een geroosterde boterham, als voorgerechtje of borrelhapje op toast.

 

Cherrytomaatjes

 

Ik zag van die schattige cherrytomaatjes liggen in allerlei kleurtjes en bedacht me toen dat dit een leuke salade zou maken samen met deze gemarineerde mozzarellabolletjes. Had helaas geen hele buffelmozzarella in huis maar wel deze mini buffelmozzarella. Omdat ik nog een pre-harvest knoflook had liggen, heb ik deze fijngehakt erdoor gebruikt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een teentje knoflook gebruiken.
Ik heb verse oregano in de tuin staan, die hiervoor gebruikt. Maar een theelepeltje gedroogde oregano is ook prima.

 

Nog een heerlijk en zomers recept met mini mozzarella is deze Meloen met ham en mozzarella

 

Recept Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes: